Kalmar minitri

Ännu en minitri lagd till erfarenheten.
Under middagstid så började det regna norröver och detta drog sig söderut, mot Kalmar. När jag låg hemma och vilade mig lite innan jag blev upphämtad så dundrade det rejält. Det småregnade lite till och från när vi kom fram och några stänk innan start.

Precis när min startgrupp skulle gå i vattnet så sprack solen igenom och det blev bra väder men temperaturen i vattnet låg på ca 20 grader, hua, inte skönt.

Kände mig inte alls bekväm i vattnet, frös lite och kände mig stel tills mot slutet, då det kändes bättre, som vanligt så var man inte tillräckligt uppvärmd.

Att man aldrig lär sig detta.

Råkade bli ett spår till höger om de flesta i min grupp då man drar till höger och fick nog en lite längre sträcka, blev rätt mycket bröstsim mellan klapphuset och bron.

Upp för rampen efter 14.09 och 520 m som troligen var 30-40 m längre enligt vissa.

Dax för växling
Hade tagit med en campingstol och det var inte så dumt, sitta och ta på sig strumpor och skor underlättade, när nummerlappen skulle på så hade den gått sönder i regnet. Hade fäst säkerhetsnålarna i lappen och dragit gummibanden till racebältet igenom. Detta kändes som en bra ide när jag gjorde det men en blöt nummerlapp är skör och givetvis så hade den gått sönder på ena sidan.

minitri-9715Efter strulat med detta och säkert slösat 30 sek i växlingen så efter 3.10 var det bara ut att ge sig ut å trampa. Var lite osäker på underlaget om det skulle vara blött men det hade torkat upp hyfsat. Målet var att hålla ett snitt på över 30 km/h och det klarades av men knapp marginal, 30.45 km/h blev det till slut men det kunde blivit så att jag var tvungen att bryta.

Vid Funkabo på tillbakavägen så började höger vad att smånypa och jag höll på att få världens kramp, PANIK, som tur var så hade jag med mig sportdryck, så några rejäla klunkar och cykla med följsam fotled så lyckades jag jobba bort det. Minskade lite på belastningen och höll lite högre kadens in mot mål och kände mig pigg i benen och inte så mycket känning i vaderna.

Ut på löpning
Har varit osäker på min fart på sträckan, närmast var det i Hensmåla men den banan var riktigt tung och går inte att jämföra så det skulle bli intressant om jag kunde ha samma tid som förra året. Efter en snabbare växling med lite vadtänjning på 1.39 så var det som väntat tungt i steget till att börja med och fick några ryggar att jaga ifatt. Skönt för en torr  mun med vatten vid Fredrikskans och löpningen kändes bra.minitri-9733

Hade väl ingen direkt svacka under löpningen och vid fängelset så insåg jag att jag kunde gå in ubder 1.16. Lite krafter hade jag kvar för att få till en fartökning och en spurt på upploppet. Löptiden mot förra året då, jo det hade gått bra. 21.17 mot förra årets 21.52 så det hade tom gått fortare.

Summering
Total sluttid på 1:15:40, detta skall slås nästa år, målet är under 1:10:00. Japp, hur skall jag göra det. Enkelt, värma upp bättre innan simning + träna växling från simning + träna mer cykling så man kapar 3 min där.