Älmtemåla triathlon

Var i Holmsjö och skulle göra debut på Olympisk distans, denna varma dag med en temperatur upp mot 27 grader.

Hade lånat en våtdräkt, då det är 1500m simning så kände jag att det behövdes för säkerhets skull. In action

Var bra ute vid start och låg bland de 10 första hela vägen men tappade orienteringen några gånger och var på väg åt helt fel håll. Så sammanlagt så simmade jag säkert lite längre

Kände mig pigg efter simningen och tog det lite lugnt vid växling och gav mig iväg. Dom hade pratat om att det var några vägar som var jobbiga och det var de med besked. I början så var det inte så farligt men blev lite osäker efter Holmsjö om jag hade kört rätt, som tur är så hade jag det.
Efter Holmsjö så var det några lite små backigt men inte förrän efter Tving där vi vände norrut igen så tyckte jag att det tog emot i långa backar. När det var ca 10 km kvar så började det kännas i axlar och armar, inte van att ligga så mycket i bocken.

På GHade blivit omkörd av en ambulans på vägen och väntade mig en cyklist som hade vurpat eller nåt men såg aldrig nåt, väl framme i Bredajön så hördes en helikopter som stod och hovrade över vattnet. Det visade sig att en deltagare inte kommit upp ur vattnet och således hade drunknat så tävlingen avbröts.

Det visade sig att det var en kille, Patrik som hade förolyckats. Jag hade pratat med honom precis innan startskottet hade gått och han var lite orolig över vattentempen då han simmade utan dräkt. När jag kom hem så sade Ida att han hade fått ett epilepsianfall i vintras när han hade blivit nedkyld. Så han borde nog tänkt över detta med dräkt, nu är det för sent.
Tråkig och sorgligt slut på denna tävling men det var en bra värdemätare vad som krävs för att köra en olympisk distans.