Löpteknik

Börjat att fundera på min löpteknik om man kan göra nåt åt den så man kan bli lite snabbare. Börjat bli så smått intresserad av POSE tekniken som i grova drag innebär att man har en stegisättning på ca 180 steg/min och låter kroppen falla lätt framåt för att få fart. Inget direkt frånskjut utan ett snabbt lyft med foten upp mot baken.

Hälen ska dras upp under höften och falla ner naturligt igen som en pistong med trampdynan som isättningspunkt. Fokus ska ligga på lyftet, det så kallade pull, inte på landningen. Det är viktigt att foten inte vare sig förs fram framför kroppens tyngdpunkt eller hänger kvar baktill.

Provade detta utan att direkt ha någon teknik alls på min vanliga runda runt stan och kapade 3 min direkt på 8,5 km utan att känna att jag blev sliten, nu läses det för fullt på nätet för att kunna hitta en struktur att lära sig tekniken.
Nästa steg är att ta hjälp och filma min löpsteg så jag kan ta in det i programvaran Kinovea och analysera och jämföra längre fram om man gör någon förbättring.