Budapest

I våras så fick vi reda på jobbet att vi skulle genomföra en internutbildning och det hela skulle avslutas med en examination, denna genomfördes i helgen i Budapest. Vi åkte i fredagseftermiddag för att övernatta i Malmö. På morgonen så fortsatte vi över till Kastrup och flyg ner till Ungern. Där möttes vi av en ungersk tjej som pratade utmärkt svenska, hon skulle guida oss under dagen.

Det blev en kryssande framåtillbaka runt Donau då det pågick Triathlon-VM och många vägar var avstängda, lunch i gamla stan med lite rundvandring. Efter välkomstdrink på hotellet vi bodde på så var det gemensam transport till fots till ett närbelägen pub/restaurang där det blev middag. Kvällen övergick att utforska kvällslivet och vi hamnade på ett toppenställe där ölen kostade 15:-, det är prisvärt 🙂

Söndagen var det dags för examination där sektionschefer och marknadschefer spelade upp olika situationer och vi hade lite frågor att besvara.

Vi blev uppdelade i grupper så att vi blandade oss med folk från övriga kontor runt om.

Efter examinationen fick vi några timmar och utgång blev det och vi passade på att heja lite på svenska damjuniorer som kämpade hårt i Triathlontävlingen.

Kvällen avslutades med en stor galamiddag med helt underbar mat och efter så skall det givetvis vara någon form av uppträde. Det kom ett showband som hade bra tryck och bara gooa låtar.

Vi var ett gäng som tycket att när bandet slutade så var kvällen bara ung så en eller två öl kunde vi säkert få ner, så det gällde att hitta en öppen pub.

Efter ett tag så hittade vi en liten hårdrockspub, när vi kom in så blev det nästan fullt, där träffade vi amerikanska handikapptriathleter och en annan amerikanare. När vi blev utslängda vid stängningsdags så fick vi med oss en enkel handritad karta till en nattöppen pub. Med oss hade vi då amerikanaren och vi letade fram oss mot den öppna puben. När vi nästan var framme så stötte vi på ett gäng australiska triahtleter med 2 ungerska tjejer i släptåg, två av dessa killar och tjejerna tog följe med oss och tjejerna visste var vi skulle. Väl framme så blev det lite öl och en sån där äcklig fruktsnaps (hua). Efter en mycket lyckad kväll så landade vi på hotellet halv 5 på morgonen.

Måndagen var det egen tid och var några som tog oss till en saluhall och åkte lite tunnelbana, det var en skramlig upplevelse!
Efter lunch på en båt så var det avgång till flygplasten, då började eländet!!

FlygplatsenPå väg till flygplatsen så fick vi reda på att det varit strejk av de ungerska flygkaptenerna men att det var över men vid ankomsten till incheckningshallen stod all utanför, det var en väska som de inte visste vem den tillhörde så alla fick vänta utanför en stund. Detta resulterade i att när de släppte på folket igen så korkade det igen fullständigt vid incheckningsdiskarna. Kö kö kö och åter kö, mer kö vid säkerhetskontrollen så när jag väl var igenom så hade man 20 min i taxfreen, men där var det inte billigt.
När vi väl var uppsuttna i planet så var det en person som saknades, de gick runt å frågade vad folk hette men tydligen så löste det si så med 20 min försening så var vi på G hem till Kastrup.
Det var inte slut med detta, samlingen i bussen som skulle ta oss hem drog ut på tiden då det var 2 personer som inte fick sina väskor, tydligen så hade dessa fått checka in sent på grund av köerna. Så klockan var halv 2 innan vi var ”hemma” på kontoret.